Yerel yetkililer, başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı ve Radisson Otel'de silahlı bir grubun 140'ı konuk, 30'u personelden oluşan 170 kişiyi rehin aldıklarını açıkladı.
Çıkan çatışmada 2'si güvenlik görevlisi 3 kişinin öldüğünü bildirdi. Diplomatik kaynaklar, rehineler arasında 7 Çinlinin olduğunu belirtti.
Görgü tanıkları, AA muhabirine, bir kaç kişinin çalıntı olduğu öne sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürdü.
Öte yandan otelin çevresi, güvenlik güçleri tarafından ablukaya alındı.
Rehine krizinin yaşandığı, yüzde 90'ı dolu 190 odalı lüks otelde, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkililerinin de konakladığı ifade ediliyor.
THY personeli de var
Son dakika bilgisine göre otelde THY görevlilerinin de olduğu iddia edildi. 7 kişiden 5'i serbest bırakıldı.
Otelde rehin kalan Türk pilotların İsmail Yerli ve Sadık Murat Arat olduğu belirtildi. Serbest kalan THY personelinin İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca olduğu belirtildi.
Otelde rehin kalan THY personelinden 6'sının uçuş amacıyla bu ülkede bulunduğu ve diğer Türk personelin Mali'de görevli olduğu açıklandı.