18 yaşındaki oğlu terör örgütünün eline düşen işçi emeklisi baba İsmail Ercan isyan etti. Baba Ercan tek başına düzenlediği basın açıklamasında; "Ankara'da, Amerikan Konsolosluğu'na canlı bomba saldırısı düzenlendiği sırada çocuğumun cezaevinde olmasından mutluluk duydum. Çocuğum sağ salim orada duruyor. Dışarıda olsa belki de benim çocuğumu kullanacaklardı" dedi.
"ÖRGÜT TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR"
Kasımpaşa Sosyal Tesisleri'nde 11.00'de başlayan basın açıklamasında 53 yaşındaki baba İsmail Ercan şu ifadelere yer verdi; "Oğlum nasıl cezaevine düştü. Biliyor musunuz? Polisimizi şehit eden, yaralı ele geçen DHKP-C'li teröriste Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde destek vermek için gitti. Orada polise mukavemetten tutuklandı. Şu anda 2 aydır cezaevinde. Ben oğlumu bu örgütün elinden kurtarmak için çok mücadele ettim. Kaç defa oğlumu kendi ellerimle bu örgütün içerisinden almaya çalıştım. Bu mücadelem basına da yansıdı. Her defasında aşağılandım, tartaklandım. İşbirlikçi ilan edildim. Çocuğum üç kere bana haber gönderdi. Görüşmek için. Gidiyorum. Ancak çocuğum benimle görüşmüyor. Oradaki infaz memurlarına, 'Ne olur zorlamayın. Babamla görüşemem' diyor. Çocuğum benimle görüşmemesi için örgüt tarafından tehdit ediliyor."
MİLLETVEKİLLERİ TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERİYOR
Açıklamasını sürdüren baba İsmail Ercan; "Geçtiğimiz günlerde DHKP-C terör örgütüne yönelik bir operasyon oldu. Basına da yansıdı. Bu operasyon ülkede gündem yarattı. Öyle ki, siyasiler bile bunu kendilerine malzeme yaptılar. Konuşmalarında onlardan bahsettiler. Ama onlar konuşurken, bir baba olarak benim içim yandı. Konuşmaları dinledikçe kendimden geçiyordum. Terör örgütüne destek veren milletvekilleri. Ben niye böyle oldum? Bu ülkede siyaset yapanlar, bu konuşmaları ile gittiler, benim oğlumun beynini yıkayarak canlı bomba haline getirmeye çalışan insanlara destek oldular. Bu ülkede siyaset yapan insanlar, avukat kisvesi altında eli silahlı canilerin tutuklanmasını hukuksuzluk olarak karaladılar. Polisi şehit eden canilere destek oldular" dedi.