Afganistan Milli Askeri Akademisi'nde yaptığı konuşmasında; Taliban’ın kalesi olan bir şehrinde aralarından bulunduğu 7 bölgenin güvenlik kontrolünün devredileceğini belirten Karzai “ 2014 yılında, tüm ülkenin güvenlik kontrolünün Afgan polisi ve askerine devredilmesi hedefi çerçevesinde Temmuz ayında 7 bölgede devir teslim olacak. Afgan halkı, artık bu ülkenin savunmasının başkalarının ellerinde olmasını istemiyor" dedi.
Taliban’a ülkedeki barış sürecine katılma çağrısında bulunan Karzai, gece operasyonları, sivil kayıpları ve sorumsuzca yapılan tutuklamaların direnişi artırdığını vurgulayarak, sivil kayıplarının son bulması gerektiğini belirtti.
Ayrıca Karzai; şiddetin bulunmadığı Bamiyan ve Pencşir vilayetleriyle, batıdaki Herat kenti, Kabil'in çevresi, Lağman vilayetinin bir kısmı, kuzeyde Mezar-ı Şerif ve Taliban'ın karargahı olarak bilinen Helmand vilayetinin Laşhargah kentlerinin güvenliğinin Afgan güçleri tarafından sağlanacağını belirtti.
Öte yandan, NATO güçlerinin 2014 yılında Afganistan’dan çekilmesi bekleniyor.