MTV ve cezalara kredi kartıyla ödeme

Konya'da Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve idari para cezalarının, artık kredi kartıyla ödenebileceği belirtildi.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, yaptığı yazılı açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığının modern bankacılık sisteminin imkanlarından yararlanarak, mükelleflerine, internet vergi dairesi hizmetleri, internet bankacılığı ve banka şubelerinden kredi kartlarıyla cari ve ödemesi geçmiş vergi borçlarını ödeme kolaylığı sağladığını ifade etti.

 

Bu çerçevede, MTV ile Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Taşıma Kanunu ve Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca tahsili gereken geçiş ücreti ve idari para cezalarının mükellefler tarafından, kredi kartıyla ödenmesine imkan getirildiğini vurgulayan Aksöz, ''Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesindeki 'İnternet Vergi Dairesi-Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi' başlığı altında yer alan sanal POS ile, banka şubeleri ve bankaların internet bankacılığı hizmetlerinden yararlanılarak gerçekleştirilebilecektir'' dedi.

Aksöz, kredi kartıyla ödeme uygulamasının fiili olarak hangi tarihte başlanacağının ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

aa

 

Ekonomi Haberleri

Turizmcilerden 'Oteller Boş' İddialarına Yanıt
DÜĞÜN TAKILARI KİMİN?
KONYA'DA KONUT SATIŞLARI HAREKETLENDİ!
Türk Devletleri Arasında Dijital Ticaret Köprüsü Kuruluyor
KONYA'DA TRAFİĞİ DURDURACAK GELİŞME