Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu Zakir Selvi, Orhan Aykut, Muş eski Emniyet Müdürü M.Ö ile iki polis ve bir albayın adının karıştığı çete operasyonu kapsamında aranan MHP eski Milletvekili Mehmet Gül dün de yakalanamadı.
“Matkap Operasyonu” kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden aralarında Zakir Selvi'nin de bulunduğu 8'inin serbest bırakılmasına dün itiraz edildi. Soruşturmayı yürüten Savcı Hikmet Usta'nın itirazı üzerine şüphelilerden Zakir Selvi, Hasan Kılınç, Mahmut Kılınç ve Mehmet Mucip Seven için yakalama emri çıkarıldı. Savcı, Gül'ün de 'bulunduğu yerde yakalanıp mahkemeye getirilmesi' için Emniyet'e yeni yazı yazdı.
Mehmet Gül, Ülkü Ocakları Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı ve MHP Milletvekilliği yapmıştı. Son olarak karaciğer nakli yaptırması ile gündeme gelmişti.