Beyşehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda tüfek ve mermer sektörünün sorunları tartışıldı. Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül başkanlığında sektör temsilcileri, yaşanan sorunları dile getirdi.
Gül, silah sektörünün kalbinin Beyşehir'e bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerinde attığını, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren mermer fabrikalarının da yurt çapında isim yaptığını belirterek, bu iki sektörün sorunları olduğunu kaydetti.
Beyşehir'de tüfek ve mermer sektöründe ihracat yapan büyük firmaların yanı sıra iç piyasaya üretim yapan kuruluşların olduğunu ifade eden Gül, ''Tüfek ve mermer sektörünün sorunlarının tespit edilmesi amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Sektörün sorunlarını oluşturacağımız bir komisyon aracılığıyla ilgili bakanlıklara ulaştıracağız'' dedi.
Tüfek sektörünün temsilcileri, ruhsat almada kolaylık tanınması ve keyfi uygulamaların kaldırılmasını istedi.
Mermer sektörü temsilcileri ise Beyşehir'deki bej mermer ve traverten yataklarının ön plana çıkarılarak buradaki doğal varlığın tanıtılması ile birlikte yatırımcının bu bölgeye çekilmesinde kolaylık sağlayacağını belirtti.