Merkel Hafter’le görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile Berlin'de öğle yemeğinde bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Halife Hafter ile Berlin'de görüştü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile Berlin'de öğle yemeğinde bir araya geldi. Libya'daki son durumun değerlendirildiği görüşmede siyasi sürecin başarılı olabilmesi için askeri çatışmaların durdurulmasının önemi ele alındı.

Görüşmeyle ilgili olarak Federal Hükumet Basın ve Enformasyon Dairesi (BPA) tarafından yapılan yazılı açıklamada Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya'da taraflar arasındaki çatışmaların askeri bir çözümle çözülmesinin mümkün olamayacağı, Berlin konferansının kararları doğrultusunda ateşkesin sağlanması ve siyasi sürecin ilerlemesi barışın gelmesi için en doğru yol olduğu, Hafter'e bir kez daha söylendiği bildirildi.

Politika Haberleri

BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK
MİLYARLARCA LİRALIK VURGUN SON BULDU
Genel Başkanın Telefonuna Çıkmadı, Bileti Kesildi: Burcu Köksal'a İhraç
MHP'DEN ARINÇ'A SERT SÖZLER
Özgür Özel, Süleyman Soylu’ya bir kez daha tazminat ödeyecek