Mengen Deresi'nde rafting heyecanı

Yağmur sularının ardından debisi artan Mengen Deresi'nde iki kişi rafting yapmanın heyecanını yaşadı

BOLU (AA) - Bolu'nun Mengen ilçesinde yağmur sularının ardından debisi artan Mengen Deresi'nde iki kişi rafting yaptı.

İlçede iki gündür aralıklarla devam eden sağanağın ardından Mengen Deresi'nde sular yükselmeye başladı.

Derede suların yükseldiğini gören Mengen Aşçılık Yüksekokulu Öğrencisi Mustafa Can Özdemir ile iş adamı Halit Şahin derede rafting yapmaya karar verdi.

Hazırlıklarını tamamlayan Şahin ve Özdemir, botla yaklaşık 7 kilometrelik alanda rafting yapma heyecanı yaşadı.

- "Çok büyük heyecan yaşadık, gençlere tavsiye ederiz"

Şahin, yaptığı açıklamada, Mengen deresinin son yağmurlarla yükselen debisinin kendilerini rafting yapmaya sevk ettiğini belirterek, "Dikkatli ve kontrollü olmak şartıyla su sporunu yapmak isteyen gençlerle raftingi tekrarlayabiliriz." dedi.

"Çok büyük heyecan yaşadık, gençlere tavsiye ederiz." diyen Şahin, rafting esnasında adrenalin dolu dakikalar geçirdiklerini söyledi.

Özdemir de sporseverlerin en azından bir kere bu sporu denemesi, suyun soğukluğunu ve verdiği heyecanı tatması gerektiğini dile getirerek, ellerinden geldiği sürece rafting yapmayı tekrarlamayı düşündüklerini kaydetti.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri
Kapadokya'daki Bin Yıllık Resimler İçin Dünya Devleri Birleşti
İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Tarihi Restorasyon Dönemi
Tarihi Miras İhmal ve Bakımsızlık Nedeniyle Tahrip Oluyor