Marmara Depremi'nin 17. yılı

İzmir'de, Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

İZMİR (AA) - İzmir'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Alsancak semtinde düzenlenen törene, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri katıldı. Kıbrısşehitleri Caddesi'nde toplanan grup, ellerinde meşaleler ile Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. ''Hayatı değil yıkımı durdurun", ''Orada kimse var mı?'' yazılı dövizler taşıyan grup, ''Deprem öldürmez rant öldürür'' sloganı attı.

Gündoğdu Meydanı'nda grup adına açıklama yapan TMMBO İzmir İl Koordinasyon Kurulu sözcüsü Melih Yalçın, 17 Ağustos 1999'da 45 saniye süren deprem sonucu son yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığını belirtti. Türkiye'nin deprem kuşağı bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Yalçın, jeomorfolojik yapısı ve iklim özelliklerinden dolayı toprakların yüzde 66'sının birinci ve ikincci derece deprem bölgesinde yer aldığını söyledi.

Aradan geçen 17 yılda çok şey söylendiğini fakat uygulamada deprem gerçeğiyle sağlıklı bir şekilde yüzleşilmediğini savunan Yalçın, ''afet güvenli kentler'' oluşturma çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, ''yaşanabilir ve güvenli'' kentler yaratmak için TMMOB olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Gruptakiler, depremde hayatını kaybedenler anısına denize karanfil bıraktı.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik