Lucrecia Martel'in filmleri İstanbul Modern Sinema'da

İstanbul'un Arjantin Başkonsolosluğu iş birliğiyle ile düzenlenen "Lucrecia Martel: Aykırı Bir Sinema Dehası" başlıklı program, 18-21 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Arjantinli yönetmen Lucrecia Martel'in filmleri, 18-21 Ekim'de İstanbul Modern Sinema'da gösterime sunulacak.

İstanbul'un Arjantin Başkonsolosluğu iş birliğiyle ile düzenlenen "Lucrecia Martel: Aykırı Bir Sinema Dehası" başlıklı program, 18-21 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Arjantin sinemasının önde gelen yönetmenlerinden, aynı zamanda 1980'lerin sonunda oluşan "Yeni Arjantin Sineması"nın temsilcilerinden olarak bilinen Martel, kariyerine 1988 yılında çektiği kısa filmlerle başladı.

Programda, ilk uzun metrajlı filmi 2001 yılında çektiği "Bataklık/La Cienaga" ile 9 yıl aradan sonra yönetmen koltuğuna oturduğu "Zama"nın da aralarında bulunduğu dört uzun metraj ve üç kısa film seyredilebilecek.

"Bataklık" ve "Zama" 18 ve 20 Ekim'de, "Küçük Azize" ile "Başsız Kadın" 18 ve 21 Ekim'de, kısa filmlerde "Leguas" ve "Yeni Akropol" 18 Ekim'de, "Balıklar" 18 ve 21 Ekim'de izlenebilecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Minik ressamların eserleri beğeni topladı
Horon Bizumdur: Türkiye 5 Bin Kişiyle Guinness Rekoruna Hazırlanıyor
Sirkeci Garı "Yaşayan Kültür Adası" Oluyor: Tarihi Dönüşüm Başladı
Bergama’nın Tarihi Çukurhan’ı Belediye Güvencesinde
Genç Müzisyen Su Yavuz, Türkiye’deki ilk konserini verdi