Lübnan'da kayak sezonu

Lübnan'da kayakseverler, hava şartlarının iyileşmesiyle ulaşımın kolaylaştığı kayak merkezlerine yoğun ilgi gösteriyor

BEYRUT (AA) - Lübnanlı kayakseverler, başkent Beyrut yakınındaki Kfardebiyan Kayak Merkezi'nde, güneşli havada kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

Ülkede kış turizminin gözde mekanlarından Faraya'da, son aylarda etkili olan kar yağışı sebebiyle kayak merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Beyrut'un kuzeydoğusundaki Faraya Mzaar sıradağlarında yer alan ve havalimanına 46 kilometre uzaklıktaki Kfardebiyan kayak pistleri, bin 310 metreden, 2 bin 465 metredeki zirvelere kadar uzanıyor.

Hava şartlarının birkaç günden bu yana iyileşmesiyle kayak merkezlerine ulaşımın kolaylaştığını aktaran Lübnanlı Tony İsa, kayak sezonunun iyi geçtiğini belirterek, "Kar kalınlığı az ancak eğlenecek kadar var" dedi.

Kayak yapmak için Mzaar'ı tercih eden Rami Serhal da sezonun iyi geçtiğini ancak yağmur yağmasından endişe ettiğini dile getirdi. Yağmur yağması halinde kayak sezonunun olumsuz etkileneceğini ifade eden Serhal, kış turizminin Lübnan ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Her yaştan kayaksever, Mzaar bölgesinde kırkın üzerinde yamaca kurulu ve toplam uzunluğu 80 kilometreyi aşan pistlerde kayağın tadını çıkarıyor. Lübnan'da genellikle aralık ayının ortasında başlayan kayak sezonu nisan ayına kadar devam ediyor.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri
Kapadokya'daki Bin Yıllık Resimler İçin Dünya Devleri Birleşti
İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Tarihi Restorasyon Dönemi
Tarihi Miras İhmal ve Bakımsızlık Nedeniyle Tahrip Oluyor