Terör ve hassas duygular ticarete de karışmış durumda. İşte son günlerin yerli bir firmayı çılgına çeviren mail zinciri…
Türkiye terörle boğuşurken kimi ‘açıkgöz’ler de ticari çıkarlarına toplumun hassas duygularını karıştırıyor. Kimi şirketler tam da bu dönemde ‘asparagas’ maillerle karalanıyor.
Bu şirketlerden birisi de giyim sektöründe hizmet veren LC Waikiki. Bugünlerde dolaşan bir mail şirket yöneticilerini kızdırmışa benziyor. Tema Holding’den gelen açıklama bunun bir göstergesi. İşte o açıklama ve internette dolaşan “karalama” mail:
Şirketten yapılan açıklama şöyle:
"Son dönemlerde grubumuzun, ülkemiz kalkınması için yapmış olduğu yatırımları ve halkımızın LC Waikiki markasına gösterdiği yakın ilgiyi gölgelemek isteyen bazı kişi veya kurumlar tarafından, markamızın belirli gruplara satıldığına dair yazılmış bir takım e-postaların dolaştığı bilgisini aldık.
Şirketimizin ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik olmayıp, sözkonusu iddia, tamamen asılsız ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan provokatif bir faliyet olarak değerlendirilmektedir. . Bu asılsız iddia ile ilgili adli mercilere gerekli müracaatlar yapılmış olup, idari tahkikat başlatılmıştır.
Şirketimizin ortaklık yapısıyla ile ilgili bilgilere lcwaikiki.com uzantılı internet sitemizin kurumsal sayfasından ulaşabilirsiniz. Şirketimiz yönetim kurulu üyeleri ile ilgili bilgilere ise İstanbul Ticaret Odası internet sayfalarından 280213 sicil numaralı firmamız bilgileri görüntülenerek ulaşılabilmektedir.
Duyarlı halkımızın hassasiyeti sayesinde, bu provokatif faaliyetin amacına ulaşamayacağından eminiz. Bu açıklamamızın, asılsız iddianın yeraldığı e-postanın tarafınıza ulaşması durumunda, ilgili kanallara iletilmesi konusunda desteğinizi bekliyoruz."
***
METİNDE HATALAR VAR
Şirketin açıklaması yukarıdaki şekilde... Mailleri dolaşan metne geçmeden önce büyük bir yanlışı düzeltelim... Leyna Zana'nın LC Waikiki'yi aldığını ileri süren metin şu yanlışlığa düşüyor: Leyla Zana DTP milletvekili değil. Eski DEP milletvekili. "DTP milletvekili yani PKK destekçisidir" şeklindeki iddiaya da katılmadığımızı belirtelim. Metindeki hata sadece LC Waikiki'nin satıldığı şeklindeki bilgi değil, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde DTP=PKK denklemi kuran bu metin milli birlik ve beraberliğe de hizmet etmiyor.
Bu da mailleri dolaşan asılsız metin:
"Arkadaşlar LC Waikiki ürünlerini artık almayın çünkü el değiştirmiştir. Yeni sahibi Leyla Zana’dır. Bilmeyenler için Leyla Zana DTP milletvekili yani PKK destekçisidir. Almış olduğunuz her ürünle PKK’ya yardım etmiş olursunuz. Dolayısıyla kendi askerimize ateş açmış olursunuz. Unutmayın bir gün sizin yakınlarınız da askere gidecektir..."