Kütahya'da Hes İnşaatında Göçük

Domaniç ilçesinde, HES inşaatında meydana gelen göçükte bir işçi toprak altında kaldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yapımı devam eden hidroelektrik santralinin inşaatında meydana gelen göçükte, bir işçi toprak altında kaldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karaköy'de, yapımı devam eden Haymeana 2 HES inşaatının açılmaya çalışılan tünelinde, heyelan meydana geldi.

Heyelan sırasında tünelin içerisinde bulunan işçi Ersan Akay toprak altında kaldı, diğer işçi Resul Demir ise kendi çabalarıyla yaralı olarak kurtulmayı başardı.

 Öte yandan, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Garp Linyit İşletmeleri (GLİ) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri olay yerine sevk edildi.

Tünelde heyalanın durmasının ardından işçiyi kurtarma çalışmalarının başlatılacağı öğrenildi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Domaniç Kaymakamı İhsan Erdurucan ve Belediye Başkanı Sahvet Ertürk de gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye Haberleri

Belçika’dan Türkiye’ye Dev Çıkarma: Kraliçe Mathilde ve 428 Kişilik Heyet Geliyor
NİHAYET ÇÖZÜLÜYOR DERKEN...
PKK ADINI DEĞİŞTİRDİ
2 Şehirde büyük deprem bekleniyor
SÜRÜCÜLER DİKKAT! SAKIN TIKLAMAYIN