Kötü oyun, iyi sonuç!

Bugüne kadar Süper Lig’de iyi oynadığı çok sayıda maçta puan kaybı yaşayan Atiker Konyaspor, Alanyaspor karşılaşmasında bunun tersi bir istatistiğe imza attı. Yeşil-beyazlılar kötü oynadığı maçta 3 puana uzan an taraf oldu

 

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Atiker Konyaspor, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenen Atiker Konyaspor’da kötü oyuna karşın alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Daha önce Süper Lig’de iyi mücadele ettiği birçok karşılaşmada puan kaybı yaşayan yeşil-beyazlılar, kritik Alanyaspor maçında bunun tersi bir istatistiğe imza attı.

İSTATİTİKLER KÖTÜYDÜ

Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında istatistiklerin hemen hemen hepsinde kötüydü. Yeşil-beyazlılar mücadelede yüzde 34 topla oynama istatistiğine sahip olurken ev sahibi topla yüzde 64’le taraf oldu.

35 ŞUT’A 4 ŞUT

Karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor 35 şutuna (13’ü isabetli) 4 şutla (4’ü de isabetli) karşılık veren yeşil-beyazlılar, pas sayısında da rakibinin gerisinde kaldı. Maçta ev sahibi ekip 437 başarılı pas (yüzde 84) yaparken, yeşil-beyazlılar 200 başarılı pas (yüzde 69) yapabildi.

18 KORNERE KARŞI 1 KORNER

Mücadelede Aytemiz Alanyaspor 18 köşe vuruşu kullanırken Atiker Konyaspor mücadeleyi tek köşe vuruşuyla tamamladı. Ev sahibi ekip 61 orta (17’si başarılı) yaparken yeşil-beyazlılar,  5 orta (1’i başarılı) yaptı. Kötü istatistiklere karşın alınan bu ilk deplasman galibiyeti yeşil-beyazlıların kalan haftalarda iyi futboldan çok iyi sonuca ihtiyacı olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.

                   MAÇ İSTATİSTİKLERİ

A.ALANYASPOR                           A.KONYASPOR

% 66               TOPLA OYNAMA   % 34

35                    TOPLAM ŞUT          4

13                    İSABETLİ ŞUT         4

437                  BAŞARILI PAS        200

17/61               ORTA                        1/5

18                    KORNER                  1

2                      OFSAYT                    4

14                    FAUL                         12

Konyaspor Haberleri

Fenerbahçe hazırlıklarına başlayan Konyaspor'a moral ziyareti
Konyaspor-Fenerbahçe maçının biletleri satışa çıkmadan tartışma çıktı
Fenerbahçe Taraftarından Konyaspor'a Ahlaksız Paylaşımlar: Kendi Tarihlerini Unuttular
Ali Çamdalı ilk sınavını Fenerbahçe karşısında verecek
Konyaspor, Fahrudin Omerovic ile yollarını ayırdı