Konyaspor, Sivasspor'u ağırlıyor

8 maçtır galibiyete hasret olan Konyaspor bugün Sivasspor’u konuk edecek. Yeşil-beyazlılar hasreti sonlandırıp galibiyeti taraftarlarıyla kutlamak istiyor

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında bugün Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak. Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek. Zorbay’ın yardımcılıklarını Erdem Bayık, Hakan Yemişken yaparken maçın 4. hakemi Mert Güzenge olacak.

 

İLK KEZ KONYASPOR MAÇINI YÖNETECEK

Adana bölgesi hakemi Zorbay Küçük, hem Konyaspor’un hem de Sivasspor’un ilk kez bir maçını yönetecek. Daha çok Spor Toto 1. Lig’de düdük çalan Küçük, bu sezon Süper Lig’de Antalyaspor-Alanyaspor ile Kasımpaşa-BB Erzurumspor maçları olmak üzere 2 karşılaşmada görev yaptı.

 

8 MAÇLIK HASRETİ DİNDİRMEK İSTİYOR

Atiker Konyaspor bugünkü karşılaşmada 8 haftalık galibiyet hasretini dindirmek istiyor. Süper Lig’de son 8 haftada kazanamayan tek takım olarak taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamayan yeşil-beyazlılar bu kötü gidişe son vermek ve galibiyeti taraftarlarıyla birlikte kutlamak istiyor.

 

SİVASSPOR SON 2 MAÇINI KAYBETTİ

Konyaspor, ligde son iki maçında deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 ve sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor'a 3-1 mağlup olan kırmızı-beyazlılar, Demir Grup Sivasspor karşısında çıkış arayacak.  Konuk kırmızı-beyazlılar ileriki haftalarda küme düşmeme korkusu yaşamama adına Konya’dan en az 1 puanla dönmenin hesabını yapıyor.

KONYASPOR SİVAS’A KOLAY YENİLMİYOR

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de Sivasspor’la iç sahada yaptığı 9 maçta; 6 galibiyet, 2 beraberlik alırken sadece 1 kez yenildi. Temsilcimiz Sivasspor’a 2015 yılında 1-0’ık sonuçla boyun eğmişti. Konyaspor geçtiğimiz sezon 5-0’lık sonuçla rakibine en ağır yenilgilerinden birini aldırmıştı.

KAFA GOLLERİNE DİKKAT

Demir Grup Sivasspor 9 kafa golüyle, bu sezon 15 kafa golü atan Beşiktaş’tan sonra ligin en çok kafa golü atan ekibi durumunda. Konyaspor ise 3 golle, Akhisarspor’la birlikte ligin en az kafa golü atan ekibi durumunda bulunuyor.

EKSİKLER

Yeşil-beyazlılarda kart cezalıları  Nejc Skubic ile Marko Jevtovic bugünkü karşılaşmada takımdaki yerlerini almayacak. Abdou Razack Traore ve Fallou Diagne sakatlıkları nedeniyle bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Hurtado’nun durumu maç saati belli olacak. Ancak Hurtado’nun büyük ihtimalle maçta oynayabileceği öğrenildi. Konuk Demir Grup Sivasspor’da ise Hugo Veira dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

KART SINIRINDAKİ OYUNCULAR

Atiker Konyaspor’da maç öncesi Uğur Demirok, Abdou Razack Traore, Mustapha Yatabare, Adis Jahovic, Ali Turan, Petar Filipovic ve Amir Hadziahmetovic, Demir Grup Sivasspor’da  ise Hakan Arslan ve Özer Hurmacı sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Konyaspor Haberleri

Konyaspor-Fenerbahçe maçının biletleri satışa çıkmadan tartışma çıktı
Fenerbahçe Taraftarından Konyaspor'a Ahlaksız Paylaşımlar: Kendi Tarihlerini Unuttular
Ali Çamdalı ilk sınavını Fenerbahçe karşısında verecek
Konyaspor, Fahrudin Omerovic ile yollarını ayırdı
Konyaspor Omerovic hakkındaki son kararını bugün veriyor