Konya'dan tarih fışkırdı! Paha biçilemeyen tarihi eserler kurtarıldı

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri "Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamındaki çalışmalarında 832 adet tarihi eser ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre KOM Şube Müdürlüğü ekipleri 1 şahsın elindeki tarihi eslerleri, Konya'ya getirerek piyasaya süreceği bilgisine ulaştı.

Polis ekipleri şahsı fiziki takibe alarak , kullandığı araçta arama yaptı. Yapılan arama sonucunda araç arka koltuğunda bulunan bir çanta içerisinde bir çok tarihi eser ele geçirildi.

Çeşitli dönemlere ait yüzük, ok uçları, kemer ve saç tokası, takılar ve haclara polis tarafından el konulurken, olayla ilgili şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi tutuklandı
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN HAYAT KURTARAN HAMLE
Beşiktaş maçında düşerek can veren taraftara acı veda
Vapurdan denize atladı, çırpınınca vatandaşlar seferber oldu
Alev alan araç art arda patladı, mahalleli panik yaşadı