Konya eski Başsavcısı'na 3 yıl hapis

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Konya eski Başsavcısı Zafer Sipahi'yi "cinsel saldırı'da bulunduğu gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Konya Başsavcılığı görevinin ardından İzmir Başsavcılığı görevine atanan ve hakkında dava açıldıktan sonra emekliye ayrılan Zafer Sipahi, emrinde görev yapan 27 yaşındaki zabıt katibesinin "vücut dokunulmazlığını ihlal etmek ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak" suçunu işlediği iddiasıyla açılan davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

DAHA ÖNCE DE DAVA AÇILMIŞ

 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından mahkum edilen Savcı hakkında daha önce de mahkemede görev yapan bayan bir psikologu taciz ettiği iddiasıyla dava açıldığı, ancak şikayetçinin davadan vazgeçmesi üzerine davanın düştüğü de öğrenildi.

 

İzmir Adliyesi'nde zabıt katibesi olarak görev yapan bayan, başsavcı vekilinin cinsel tacizine uğradığını önce yazı işleri müdürüne daha sonra da bayan bir hakime anlattı. Bunun üzerine durum İzmir Başsavcısı'na iletildi. Başsavcı, tutanak düzenleyerek Başsavcıvekili Sipahi hakkında dava açılmasını sağladı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılan yargılama sonrası eski Başsavcıvekili Sipahi hapis cezasına mahkum oldu.

 

Karara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı usul yönünden itiraz etti. Bugün, yapılan duruşmada Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Sipahi'nin hapis kararını onadı.

ANKA

 

Türkiye Haberleri

POLİSLİĞE GERİ DÖNECEKLER
Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Nisan'da Sona Eriyor
İletişim Başkanlığı'ndan "İsrail'e İşgal Tehdidi" İddialarına Yalanlama: Eski Görüntülerle Manipülasyon!
Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ