Kocaeli'deki Otomotiv İşçilerinin Eylemi

Ford Otosan işçilerinin fabrika yakınındaki bekleyişi devam ediyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de faaliyet gösteren Ford Otosan işçilerinin ücretlerinin artırılması talebiyle başlattıkları eylem sürüyor.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınında bulunan tır parkında kurdukları çadırda bekleyen bir grup işçi, Türk Metal Sendikası aleyhine pankartlar astı.

İşçilerden Hakan Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemlerine 8 gündür devam ettiklerini belirterek, yağmur nedeniyle biraz sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Talepleri karşılanana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Cömert, şunları söyledi:

 "Şu an bize gelen herhangi bir görüşme talebi yok, bekliyoruz. Artık bir orta noktaya varılacaktır. Taleplerimizin uzlaşılmaz olduğunu bize söylüyorlar, bence teklifler gayet makul, çok uçlarda bir teklif istemiyoruz. Söylediğimiz teklifler ve aldığımız maaşlar, bir çok fabrikanın ortalamasının yine altında kalacak. Çalışırken saat ücretimiz ortalama 6 lira 30 kuruş. Bir arkadaşımızın evde ampulü patlıyor, markette ampulün fiyatı 8 lira 90 kuruş, marketteki bir ürünün fiyatından daha düşük çalışma saat ücretimiz var." 

Türkiye Haberleri

Belçika’dan Türkiye’ye Dev Çıkarma: Kraliçe Mathilde ve 428 Kişilik Heyet Geliyor
NİHAYET ÇÖZÜLÜYOR DERKEN...
PKK ADINI DEĞİŞTİRDİ
2 Şehirde büyük deprem bekleniyor
SÜRÜCÜLER DİKKAT! SAKIN TIKLAMAYIN