Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

"Silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla yargılanan meslekten ihraç edilen 6 öğretmenden 5'inin beraati kararlaştırıldı, birinin dosyası ise ayrıldı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6 öğretmenden 5'inin beraatine karar verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen öğretmenler Adem T, Y.K, R.E, Z.T, O.Y. ile N.D. katıldı.

Adem T, savunmasında, örgütle bir bağının bulunmadığını öne sürdü.

Kapatılan Aktif Eğitim-Sen'e kılık kıyafet özgürlüğü için üye olduğunu belirten Adem T, "Muhafazakar bir sendika olduğu için üye oldum. Tosya Eğitim Derneğine de sosyal faaliyetlere katılmak için üye oldum. Herhangi bir etkinliğe katılmadım." dedi.

Y.K. de Aktif Eğitim-Sen'in, FETÖ ile bağlantılı olduğunu bilmediğini savundu.

Z.T. ise FETÖ ile bağlantısını öğrendikten sonra sendikadan istifa ettiğini ileri sürdü.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Y.K, R.E, Z.T, O.Y. ile N.D'nin beraatine karar veren mahkeme heyeti, Adem T'nin dosyasını ise ayırarak duruşmayı erteledi.


Gündem Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan klima araştırması
İznik'te Gelin Alma Töreninde Damada Unlu Su Varilli Şaka
Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ