Kastamonu’da vatandaşların mahsur kaldığı köyde çalışma başlatıldı

Kastamonu'nun Küre ilçesinde sel sebebiyle köprüsü ve daha sonra yapılan menfezlerin de yıkıldığı köyde çalışma başlatıldı.

Kastamonu'nun Küre ilçesinde sel sebebiyle köprüsü ve daha sonra yapılan menfezlerin de yıkıldığı köyde çalışma başlatıldı.

Kastamonu'nun Küre ilçesinde Güllüce köyü, Başören köyü ve Topçu köyü ile devamında İnebolu ilçesinin Çaykıyı, Çaydüzü ve Özlüce köyünü birbirine bağlayan menfez köprü, kar sularının erimesi neticesinde yıkıldı. 11 Ağustos 2021 yılında yaşanan sel felaketinde büyük bölümü yıkılan köprü sebebiyle Küre'nin Topçu köyünün ilçe olan bağlantısı ve iletişimi kesildi. Geçici menfez köprünün büyük bölümünün selde yıkılması sebebiyle Topçu köyüne ulaşımın sağlandığı geçici menfez köprüler de 6 kez yıkıldı.

Son olarak yapılan menfezin de yıkılması neticesinde 10 gündür ulaşımın sağlanamadığı köyde yeniden çalışma başlatıldı. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi ekiplerince bölgede çalışma başlatıldı. Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresine bağlı ekipler, Topçu köyü, Hoca ve Ustaoğlu Mahalleleri yolunda köprü tipi beton kutu menfez koyma çalışmalarına başladı. Köylüler, geçici yapılan menfez köprünün su seviyesinin yükselmesiyle yıkıldığını ve yerine kalıcı köprü yapılmasını talep etti. Yıkılan geçici menfez köprüde çalışmalar halen devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

EGM'DEN DEV OPERASYON
"Okula mermi isabet etti" iddiasına açıklama
Kaşıkçı'nın Rakibi Yakalandı: Endonezya'dan Kapalıçarşı'ya Uzanan Kaçakçılık!
Kamera kurup ağladı, Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı
Ahi Evran Üniversitesi'nde Yas: Daire Başkanı Görevi Başında Vefat Etti