Karabük'te FETÖ/PDY soruşturmaları

Karabük'te FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bin 316 kişi hakkında şüpheli sıfatıyla işlem yapıldı- Yargılaması mahkemece tamamlanmış 7 sanığa ceza verilirken bir sanık ise beraat etti - Bir sanık hakkında da etkin pişmanlık hükümleri gereği ceza verilme

KARABÜK (AA) - Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında bin 316 kişi hakkında şüpheli sıfatıyla işlem yapıldı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmalar kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bugüne, Karabük'te bin 316 kişi hakkında şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı belirtildi.

Bunlardan 343'ü hakkında 64 dosya üzerinden kamu davası açıldığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"973 şüpheli hakkındaki soruşturmalar yürütülmektedir. Açılan kamu davalarından yargılaması mahkemece tamamlanmış 2 sanığa 6 yıl 3'er ay, 2 sanığa 6 yıl 10 ay 15'er gün, 2 sanığa 7 yıl 6'şar ay, bir sanığa 9 yıl hapis cezası verilmiş, bir sanık hakkında beraat kararı ve bir sanık hakkında da etkin pişmanlık hükümleri gereği ceza verilmesine yer olmadığına kararı verilmiştir. Haklarında darbeye teşebbüs suçundan 3 dosya üzerinden ayrıca 6 şüpheli hakkındaki soruşturmalar tamamlanarak kamu davası açılmış olup yargılamalar halen sürmektedir."


AA

Gündem Haberleri

KONYA'NIN NÜFUSU 1 YILDA KAÇ KİŞİ ARTTI
Sisin altı ve üstü aynı anda böyle görüntülendi
Yurtta Hava Değişiyor! Sağanak, Kar ve Don Kapıda
BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ
Konyalılar Erzurum'a sahip çıktı