Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi

"Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi", 2 bin kadın esnafın bulunduğu Konya'da KESOB tarafından hayata geçiriliyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla hazırlanan projenin tanıtılması amacıyla KONESOB Konferans Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Konya Valisi Osman Aydın, KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı ve davetiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, kadınların Türkiye nüfusunun önemli bir kısmını oluşturduğunu belirterek, "Bu orana rağmen Konya'da bulunan 48 bin esnaftan sadece 2 bini kadın. Avrupa Birliği'nin de desteklediği bu proje ile kadın girişimcilerin sayısını arttırmak istiyoruz. Bu sayede hem istihdama katkı sağlayacağız, hem de işsizliği azaltacağız. Kadınlarımızın kendini geliştirebilmesi için bir fırsat olan bu projeye herkesin destek vermesini ve ilgi göstermesini bekliyoruz" dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Proje Koordinasyon Birimi Direktör Yardımcısı ve AB Dış İlişkiler Müdürü Görgül Güner, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Türkiye'nin kadınlara AB ülkelerindeki kadınlardan daha fazla hakkı, onlardan çok daha önce verdiğini ve bu hakların hala kanunlarla korunduğunu ifade ederek, "Türkiye'deki nüfusun yaklaşık yarısını kadınlar oluşturuyor. Ancak buna rağmen kayıtlı 24.8 milyon çalışanın yüzde 73'ünü erkekler, yüzde 26.5'ini ise kadınlar oluşturuyor. Bu çalışan kadınların ise yüzde 1.2'si işveren, yüzde 13'ü kendisi çalışıyor. Kayıtlı 1 milyon 856 bin esnafın ise sadece 149 bin 772'si kadın. Kadınları iş hayatına daha fazla sokmak ve istihdam oluşturmak adına böyle bir projeyi başlatmak istedik" şeklinde konuştu.

 

Proje kapsamında 25 ilde eğitim merkezleri oluşturulacağını da dile getiren Görgül Güngör, bu merkezlerde 4 bin 500 kadına eğitim verileceğini, bin 500 kadına ise danışmanlık hizmeti verileceğini söyledi. Güner ayrıca, proje kapsamında projeye katılan katılımcıların işyeri açabilmesine gereken mikro krediyi sağlamak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

iha

Ekonomi Haberleri

Turizmcilerden 'Oteller Boş' İddialarına Yanıt
DÜĞÜN TAKILARI KİMİN?
KONYA'DA KONUT SATIŞLARI HAREKETLENDİ!
Türk Devletleri Arasında Dijital Ticaret Köprüsü Kuruluyor
KONYA'DA TRAFİĞİ DURDURACAK GELİŞME