İsrail'in tepkisi bizi ilgilendirmez!

Genelkurmay Başkanı Başbuğ Türkiye-Suriye ortak tatbikatı hakkında bakın nasıl bir açıklama yaptı?

Genelkurmay Başkanı Başbuğ son soruları aldıktan sonra gazetecilere bir soruyu sormadıkları için kendisini şaşırttıklarını söyledi. O soruyu açıkladıktan sonra da Türkiye-Suriye ortak tatbikatı hakkında bakın nasıl bir açıklama yaptı?

ABD'Lİ GENELKURMAY BAŞKANINI ATLADINIZ

ABD Genelkurmay Başkanı ile de görüştüm. Herhalde basında çıkan her şeyi herkes okumuyor. Obama Türkiye’ye geldiği gün Pazar günü Obama’nın Milli Güvenlik Danışmanı ile de görüştüm. Onu da hiçbiriniz yakalayamadı. Ben bunu soracağınızı bekliyordum.

"YETER ARTIK!"

Türkiye’ye geldiği zaman Türkiye’den illa bir şey ister diye düşünülüyor. Yeter artık. Türkiye sadece bir şey istenmek için gelinen bir ülke değildir. Türkiye olayları nasıl değerlendiriyor, ne gibi bir katkılarda bulunabilir, bunların arandığı bir ülke. Benim görüştüğüm iki tane önemli ABD’li yetkili bizden ne Afganistanla ne de Irak’la ilgili hiçbir isteği olmadı. Sayın ABD Genelkurmay Başkanı, bölgesel ziyaretten sonra Türkiye’ye geldi. 4 saat beraber olduk. Bu sürede elbette gezide bulunduğu Pakistan, Afganistan, Irak’taki gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Basında yeteri kadar yer almıyor. Pakistan’da çok ciddi gelişmeler var. Bizde bütün ilgili ülkeler de Pakistan'daki gelişmelerden endişe duyuyrouz. Keşke bu kardeş ülkedeki sorunlar çözüme kavuşsa."

Suriye ile Türkiye arasındaki tatbikat konusunda ise Başbuğ sert bir söylem kullandı.

"İsrail'in tepkisi bizi ilgilendirmez! Bu Suriye ile Türkiye arasında olan ikili bir tatbikat. Başkalarının bu konuda sözüne neden bakıyoruz? Ülkemizin pozisyonunu büyüklüğünü iyi görelim."

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN