IŞİD'den bayram günü şok yasak!

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın Diyala vilayetine bağlı Celevla ve Es-Sadiyye nahiyelerinde, halkın Kurban Bayramı dolayısıyla "kabir ziyareti"ne engel olduğu belirtildi.

Nahiyelerin bağlı olduğu El-Mikdadiye Kaymakamı Zeyd İbrahim, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in yaklaşık 2 ay önce ele geçirdiği Celevla  ve Es-Sadiyye nahiyelerinde, bugün mezarlıkların çevresine militanlarını  yerleştirerek, bölgedeki halkın kabirleri ziyaretine izin vermediğini ifade etti.

IŞİD'in kabir ziyaretini "bidat" olarak gördüğünü aktaran İbrahim,  örgütün bu yasağa muhalefet edenlere de ağır cezalar verileceği yönünde tehditte  bulunduğunu kaydetti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı  grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele  geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri  arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki  bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Dünya Haberleri

KAMUDA WHATSAPP YASAKLANIYOR
İNGİLTERE ACIMADI
İRAN VURDU AKLI BAŞINA GELDİ
Hürmüz Boğazı için “kritik” uyarısı: UKMTO risk seviyesini zirveye çıkardı
NETANYAHU YOLU BÖYLE BULDU