İran'da doğalgaz patlaması

Huzistan eyaletinde meydana gelen patlama sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

İSTANBUL (AA) - İran'ın Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentinde bir evde doğalgazdan kaynaklanan patlama sonucu 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

İran Öğrenci Haber Ajansı'nın haberine göre, Ahvaz İtfaiye ve Güvenlik Hizmetleri Kurumu Başkanı Mahmud Ruzbehani, Ahvaz kentinin Zeytun bölgesindeki bir evde doğalgazdan kaynaklanan patlama meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın gaz kaçağı nedeniyle gerçekleştiğini belirten Ruzbehani, olayda 20 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını aktardı.

İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Arap nüfusun yoğun olduğu Ahvaz kenti son günlerde adını kum fırtınasından kaynaklı çevresel sorunlar ile uzun süreli elektrik ve su kesintileriyle duyurmuştu. Hükümetin yaşanan sorunlara duyarsız kaldığını düşünen vatandaşlar Ahvaz Valiliği önünde gösteri düzenlemişti.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı