İran ile Pakistan arasında dev işbirliği

İran ve Pakistan, İran doğalgazının Pakistan’a naklini sağlayacak 7 buçuk milyar dolarlık bir boru hattı projesi imzaladı.

Pakistan Petrol Bakanı Said Navid Kamar, Türkiye’de imzalanan anlaşmayı “tarihi bir başarı” olarak niteledi. Anlaşma, Pakistan’ın halen elektrik kesintilerine yol açan enerji krizini aşabilmesine yardımcı olacak.

Boru hattı, İran’ın Güney Pars doğalgaz sahasını Pakistan’ın güneyindeki Belucistan’a ve Sindh’e bağlayacak. Yetkililer, boru hattından her gün 21 milyon metre küp doğalgaz geçeceğini açıkladı.

Boru hattının Hindistan’a da uzatılması durumunda Pakistan geçiş ücreti talep edebilecek. Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginlik, Hindistan’ın boru hattı projesine katılmasını engelliyor.

Dünya Haberleri

TERÖRİST HER YERDE TERÖRİST
RUSYA SAVAŞA BENZİNİ DÖKTÜ
Donald Trump'ın ondan önce öleceğini söyledi, espri yaptım diyerek geçiştirdi
İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ