'İnsan Seli' filminin gösterimi yarıda kaldı

4. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin yarışma seçkisindeki "İnsan Seli" isimli belgesel filminin gösterimi sekronizasyon sorunu ve filmin bazı bölümlerinde seyircilerin tepki göstermesi nedeniyle yarıda kaldı.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, yarışma filmlerinden Çinli sanatçı Ai Wei Wei'nin İnsan Seli (Human Flow) isimli belgesel filminin gösterimi yarıda kaldı.

Festival kapsamında Çin-Almanya yapımı belgesel, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gösterildi.

Gösterim sırasında filmin Türkiye ile ilgili kısmındaki bir röportajda, röportaj yapılan kişinin "Türkiye de Suriyeliler için bir şeyler yaptı." anlamına gelen sözleri üzerine seyirciler, Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

"Senkronizasyon sorunu"

Bu esnada filmde sekronizasyon (görüntü, ses ve altyazı uyumsuzluğu) sorunu yaşanırken, röportajı veren kişinin konuşmasının alt yazısında PKK terör örgütü üyelerinin "gerilla" olarak yazılması üzerine tepkiler arttı.

Festival yetkilileri filmi yarıda keserek, sekronizasyon sorununun çözülmesinin ardından filmin ilerleyen günlerde yeniden gösterileceği açıklamasını yaptı.

Temel olarak küresel göçmen krizini konu edinen belgesel, 65 milyon insanın savaş, açlık ve iklim değişikliği gibi nedenlerle zorla yerlerinden edilmesini anlatıyor.

Çekimleri Afganistan, Bangladeş, Fransa, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Irak, İsrail, Meksika, Pakistan, Filistin, Sırbistan, Suriye ve Türkiye'de yapılan belgeselin yönetmenliğini Çinli sanatçı Ai Wei Wei üstleniyor.

Kültür Sanat Haberleri

Denizli bu kazıya kilitlendi! Laodikeia Antik Kenti yüzde yüz tempoda
Konya'da 23 Nisan Coşkusu: Migros Tiyatro Festivali 30. Kez Perdelerini Açıyor!
M1 Konya’da Çocuklara Uzay Yolculuğu
Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" filmine ödül
Turistler işçi gibi çalıştı