İngiltere Büyükelçisi çadır kentte

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Adıyaman'da Suriyeliler'in barındığı çadır kenti ziyaret etti

 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, ''BM Güvenlik Konseyi'nde 2 ülkenin koymuş olduğu blok nedeniyle herhangi bir karar alınması (Suriye konusunda) imkanı yok. Bu durum bence çok büyük bir hata'' dedi.

Büyükelçi Reddaway, Adıyaman'da Suriyeliler'in barındığı çadır kenti ziyaret etti. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Reddaway, Esed rejiminin zulmü nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'i ziyaret etmek ve onları yerinden görmek için Adıyaman'a geldiğini söyledi.

Kampta, Türk yetkililerin yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu ve çok etkilendiğini belirten Reddaway, ''Britanya hükümetinin vermiş olduğu yardımın buradaki kullanışını görmek beni çok etkiledi ve mutlu etti. Türk hükümeti, buradaki Suriyeliler'e yardım edebilmek için idari ve mali çok büyük bir yükü yüklenmiştir. Bu yükü taşırken yalnız değildir. Bizler de kendilerine BM kurum ve kuruluşları olarak AB aracılığıyla elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Haberleri

BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN
İFŞA YASAKLANDI
TAPUDA AVUKAT ZORUNLULUĞU
2. KEZ YAPANIN EHLİYETİNE EL KONULACAK