Ilgın'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

KONYA (AA) - Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kurşunlu Camisi'nde ramazan bayramı dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Özel...

KONYA (AA) - Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kurşunlu Camisi'nde ramazan bayramı dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Özel bir bohçada camiye getirilen Sakal-ı Şerif, salavatlar eşliğinde açıldı. Saatler öncesinden camiye gelerek sıraya giren ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, özel cam kabın içerisindeki Sakal-ı Şerif'i görme imkanı buldu.

Duygulu anlar yaşayan bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Ilgın İlçe Vaizi Selam Konuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bayram olduğu gibi bu yıl da Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtıklarını söyledi.

İlçe Müftülüğünün organizesiyle her bayram olduğu gibi bu bayram arifesinde de Sakal-ı Şerif'i cemaatin ziyaretine açtıklarını belirten Konuk, "İnsanların gönlündeki Peygamber sevgisinin ne kadar güçlü olduğuna şahitlik ediyoruz. Cemaatimizin Sakal-ı Şerif'in önünden geçerken duygulandığını görüyoruz. Bu da onların Peygamber'i nasıl sevdiğini gösteriyor." dedi.

Sakal-ı Şerif'i ziyaret etme imkanı bulan vatandaşlar şükür namazı kıldı.

Sakal-ı Şerif'in ikindi namazına muakkip Tekeler Mahallesi'nde ziyarete açılacağı öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Mantar toplamaya gitti, tarihi eser buldu
Nuran Şahin ve Gökmen Fetullah Kaya kaybında sıcak gelişme
BİM'deki şok görüntülere kasaplardan tepki: Et, kasabın işidir
Tünektepe Teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı
11 İle Sarı Kod Uyarısı! Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Bekleniyor