İki ülke ilişkileri daha da güçlendi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, ''Saldırıyı takiben iki ülke ilişkileri daha da güçlendi, buna duygusal alan da dahil" dedi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından düzenlenen "Obama'nın İkinci Dönemi: Türkiye-Amerika İlişkilerinde Realizm, Değişim ve Devamlılık" adlı uluslararası konferansa katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Ricciardone, konuşmasında ABD Büyükelçiliğine cuma günü düzenlenen saldırıya değindi.

Saldırıyı düzenleyen teröristin ve arkasındaki grubun amaçlarına ulaşamadığını belirten Ricciardone, teröristlerin isteklerinin aksine Türkiye-ABD ilişkilerinin saldırı sonrasında daha da derinleştiğini söyledi.

Saldırının ardından gösterilen dayanışmaya teşekkür eden Ricciardone, "Teröristler hiçbir zaman kazanamayacak. Bu saldırı Türkiye ile Amerika arasındaki işbirliğini ve birlikte çalışma eğilimini arttırdı. Bu saldırı iki toplumu birbirine daha da yaklaştırdı. Saldırıyı takiben iki ülke ilişkileri daha da güçlendi, buna duygusal alan da dahil" diye konuştu.

Büyükelçi Ricciardone, saldırı sonrasında iki ülke arasında diplomasi, askeri ve güvenlik alanında terörizme karşı var olan mücadelenin daha da artacağını kaydetti.

Konuşmasının sonunda Türkiye'nin dünyada yeni bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Ricciardone, önlerinde parlak bir 4 yıl bulunduğunu belirterek, "Bugün buraya geldiğim iki yıl öncesine göre çok daha iyimserim" diyerek sözlerini tamamladı.

Dünya Haberleri

İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ
İSVEÇ TÜRKİYE'YLE KARIŞTI!
TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ
TÜRKİYE'DEN KORKAN YUNAN FRANSA'YA SARILDI