Hürriyet'ten bu kez KAPATMA tehdidi

Hürriyet Gazetesi, patronu Doğan'ı hedef alan Erdoğan'a karşı "kapatma" kartını açtı.

Dün Cumhuriyet Gazetesi AKP'ye yönelik "yeni kapatma gerekçesi" haberi yapmıştı. Bugün bayrağı Hürriyet aldı ve "Yargıtay Başsavcısını" öne çıkartarak, yeni kapatma tehdidini AKP'nin kucağına bıraktı.

Hürriyet'te yer alan haber:

Başsavcılık Deniz Feneri İçin Sıkı Takipte

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya’daki Deniz Feneri davası ve bu davaya ilişkin olarak Türkiye’de ortaya atılan iddiaları sıkı takibe aldı.

Gazete ve televizyonlara yansıyan bu iddialar, Başsavcılık Siyasi Partiler Masası’nca inceleniyor. Başsavcılık, bu incelemesini şimdilik rutin faaliyet kapsamında yürütüyor. Almanya’da bulunan Deniz Feneri Derneği’nin topladığı yardım paralarının, kuryeler aracılığı ile Türkiye’ye gönderildiği ve bu paralarla AKP siyasetinin finanse edildiği öne sürülmüştü. Bu iddiaları incelemeye alan Başsavcılık, değerlendirme sonrasında nasıl bir işlem yapacağına karar verecek, Alman makamları ile yazışma yapıp belge ve bilgi isteyebilecek.

Başsavcılık, gerekli görülürse tüm dosyayı Almanya’dan getirtilip inceleme başlatabilecek. Başsavcılık, bu iddiaları kendi görev alanı içinde görmezse herhangi bir işlem yapmayacak. Başsavcılığın rutin incelemesi Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası hükümleri kapsamında yürütülüyor. Anayasa’nın 69. maddesi, "Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partiler temelli olarak kapatılır" düzenlemesini içeriyor.

Baykal’ın iddiaları

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün İzmir’de yaptığı konuşmada, yurt dışındaki Deniz Feneri Derneği’nden toplanan paraların kuryeler aracılığı ile Türkiye’ye gönderildiğini ve bu paralarla AKP siyasetinin finanse edildiğini öne sürmüştü.

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN