Hem iki yıllıklar hem de polis üzülecek

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2 yıllık yüksekokul mezunları ile polislere kısa dönem askerlik uygulaması düşünülmediğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2 yıllık yüksekokul mezunları ile polislere kısa dönem askerlik uygulaması düşünülmediğini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda astsubaylarla ilgili iki ayrı yasa tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Gönül, iki yıllık yüksekokul mezunu asker adaylarına kısa dönem askerlik düşünülmediğini bildirdi.

Gönül ‘’Bugün için dört yıllık okul mezunlarının kısa dönem askerlik yapması, tabii mesleklerine göre, eğitimlerine göre ve ordunun ihtiyaçlarına göre imkan dahilindedir. İki yıllık yüksekokullar için bu söz konusu değildir. Herhangi bir teklif de şu anda önümüzde yoktur" dedi.

POLİSLER İÇİN DE DÜŞÜNÜLMÜYOR

Gönül bugün için sadece öğretmenlere özel statülü askerlik hakkı verildiğini polisler için ise bu durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Bakan şöyle dedi:

‘’ Polislerle ilgili teşebbüsler oldu. Ama öğretmenler dışında bugün için başka meslek mensuplarının bundan istifadesi söz konusu değildir, mevzuatımız buna imkan vermemektedir" (Gazeteport)

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN