Hamas'tan İsrail'in önerisine yanıt

İsrail’in takas teklifine Hamas’tan yanıt geldi

Hamas tarafından esir tutulan askerin serbest bırakılması halinde bin Filistinliyi serbest bırakcağını açıklayan İsrail'e Hamas'tan yanıt geldi.

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gilad Şalit ile bin Filistinli tutuklunun değiştirilebileceği ile ilgili sözlerine, ''sayının değil hangi mahpusların serbest bırakılacağının önemli olduğunu'' belirterek yanıt verdi.

Önemli olan sayı değil

Hamas sözcülerinden Eymen Taha, ''Netanyahu İsrail kamuoyunu kandırmaya ve halkı aldatmaya çalışıyor. Bu sayı meselesi değil. Bu, kimlerin serbest bırakılacağı meselesi'' dedi.

Taha, Hamas'ın, bu bin kişi dışında, İsrail'e şiddet eylemlerinde bulunduğu için hapsedilen 450 kişinin de serbest bırakılmasında ısrarcı olduğunu söyledi.

Geçmişteki müzakerelerde İsrail bu gruptakileri serbest bırakmayı reddetmişti. Netanyahu, bugünkü konuşmasında, Hamas'ın, kaçırdığı İsrail askeri Gilad Şalit'i serbest bırakması halinde bin Filistinli tutsağı serbest bırakacaklarını söylemişti.

Ancak Netanyahu, serbest bırakılanların İsrail vatandaşlarına zarar verebilecekleri Judea ve Samarya (Batı Şeria) bölgelerine dönmemelerini istemiş, ''namlı teröristlerin'' de serbest bırakılmayacağını açıklamıştı.

Dünya Haberleri

TERÖRİST HER YERDE TERÖRİST
RUSYA SAVAŞA BENZİNİ DÖKTÜ
Donald Trump'ın ondan önce öleceğini söyledi, espri yaptım diyerek geçiştirdi
İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ