Halis Toprak'a TMSF şoku

Halis Toprak'ın adı gündemden düşmeyecek İşadamı Toprak'ın bütün şirketlerine el konuldu.

Halis Toprak'ın sahibi olduğu Toprak Grubu TMSF'ye geçti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu’nun tüm şirketlerinin yönetimine el koydu.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ''Tahsilat için bütünlük oluşturan şirketlere el koyduk'' dedi.

20 ŞİRKETE EL KONULDU

24 Temmuz'da grubun lokomotif şirketleri olan Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri'ne el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, tüm Grup şirketlerinin tek merkezden idare edildiği, şirketlerin gerek yönetim ve organizasyon, gerekse mali ve hukuki açılardan tamamen iç içe geçtiği gerekçesiyle diğer 20 şirketin yönetimine de el koydu.

PROTOKOL HÜKÜMLERİ YERİNE GETİRİLMEDİ

TMSF’den yapılan açıklamada, Toprakbank A.Ş. eski hakim ortağı Toprak Grubu’nun Fon'a olan borçlarının tasfiyesi amacıyla imzalanan 18 Aralık.2004 tarihli protokol ve 06 Şubat 2008 tarihli ek protokolün hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yasal takip süreçlerinin hızlandırıldığı belirtildi.

Toprak Grubu’ndan olan Fon alacaklarının tahsili için 24 Temmuz 2009 tarihinde Toprak Grubuna dahil Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin temettü hariç ortaklık haklarıyla yönetim ve denetimlerine el koyan TMSF’nin açıklamasında, “Sözkonusu iki şirketin yönetim ve denetimlerinin devir alınmasından sonra yapılan çalışmalarda, tüm Grup şirketlerinin tek merkezden idare edildiği, şirketlerin gerek yönetim ve organizasyon, gerekse mali ve hukuki açılardan tamamen iç içe geçtiği görülmüştür. Ayrıca, Gruba bağlı 22 şirketin tüm muhasebe, finansman ve insan kaynakları işlemlerinin aynı merkezden yürütülmesi ve diğer şirketlerden ayrı olarak kontrol edilmelerinin mümkün olmadığı dikkate alınarak, Fon alacaklarının tahsili amacıyla diğer 20 şirketin de temettü hariç ortaklık haklarıyla yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınmıştır” denildi.

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN