Hakari'de PKK'nın 3 kampı var

Kuzey Irak’taki kamplara gelene kadar önce Hakkari'deki kampları temizleyin. PKK'nın Hakkari'de 3 kampı var ve...

Bir süre Taraf gazetesinde Emre Uslu adıyla köşe yazıları yazdıktan sonra akademik kariyerine ağırlık veren ve halen Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan eski Emniyet mensubu Emrullah Uslu, tezkerenin “PKK saldırırsa” düşüncesine dayanan taktik bir manevra olduğunu söylüyor. “Hükümet PKK’ya güvenmiyor” diyen Uslu, Kuzey Irak’a bir operasyonu ise olası görmüyor.

Uslu bu arada, halen Hakkâri il sınırları içinde en az 3 tane PKK kampı bulunduğunu belirtiyor: “Bu kamplardan biri Hakkâri’ye 35 km, bir diğeri yalnızca 10 km, ötekiyse 35-40 km uzaklıkta. Örgüt Hakkâri’deki kimi yurttaşları bu kamplara götürüp sorguluyor. Bu insanlara ‘neden falancayla iş yapıyorsun, neden filancaya işyerini kiralıyorsun, niye AKP’lilere yakınsın?’ gibi sorular yöneltiliyor.

Hakkâri’deki herkesin haberi var bunlardan”.

Kuzey Irak’taki kamplara gelene kadar önce bunların temizlenmesini beklemenin daha akla yatkın olduğunu belirten Emrullah Uslu, bu konuda askerin de talebinin olduğunu, ancak referandumun yüksek oranda boykot edilmesinden dolayı Hakkâri halkını cezalandırıyormuş gibi bir görüntü sergilemekten kaçınan hükümetin bu kamplara müdahale etme konusunda kararsız olduğunu söylüyor.

Öte yandan, Uslu’ya göre hem Hakkâri dağlarındaki kamplar hem de sınırın güneyindekiler “temizlense” bile bir çözümden söz etmek mümkün değil. Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesine göre çözümün yolu, PKK’nın silahlı güçlerinin Türkiye’nin dışına çıkmasından geçiyor. Emrullah Uslu ancak bu şekilde barışın önünün açılabileceğini belirtiyor.

Kaynak: Sonsayfa

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN