Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜBİTAK ödül töreninde gazetecilerin, ''4 rektör atadınız, birinci sıradakileri atadınız'' ifadesi üzerine, şunları söyledi: Birinci sıradakileri atamak mecburiyetinde değilim tabii ki. Benim bu sistemin çok doğru olmadığı kanaatimi biliyorsunuz. Üniversitelerdeki seçim sistemlerinin üniversite hocalarını biraz yaraladığı kanaatindeyim. Siyasetçilerin eleştirdiği konular da oluyor. O sisteme ben daha iyi bir şekilde değiştirilmesi tarafıyım. O ayrı bir konu. Ama kanuna göre, 6 kişi YÖK'e gönderiliyor. Onlar 3 tane seçiyor. Ben de istediğim birini seçmek durumundayım. En uygun kişileri, birinci sıradaki isimler olarak gördüm.
Cumhurbaşkanı Gül, atamaların uzun sürdüğünün ifade edilmesi üzerine de, ''Gecikmede herhangi bir kasıt söz konusu değil. Doğrusu, dışarısı çok yoğunlaştı'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, YÖK ile ilgili bir soru üzerine, YÖK yönetiminin daha önce hazırladığı strateji dokümanları bulunduğunu, yeni YÖK Başkanı'na da ''O dönemde hazırlanan strateji raporlarını takip etmesini ve uygulamasını söylediğini'' belirtti. Zaman