Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği GSB yurt sonuçları erişime açıldı. Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu yıl ilk yerleştirme sonuçlarında yüzde 90 oranına ulaşılarak tarihi bir rekora imza atıldığını vurguladı. Geçen yıl yüzde 87 olan yerleştirme oranının artış gösterdiğine dikkat çeken Bak, öğrencilerin barınma taleplerine hızla yanıt verildiğini ifade etti.
Yatak Kapasitesi 1 Milyonu Aştı
Bakanlık bünyesindeki yurt altyapısının her geçen gün güçlendiğini belirten Bakan Bak, 2002 yılından bu yana yatak kapasitesinde yüzde 439'luk bir artış sağlandığını dile getirdi. Türkiye genelinde 81 il, 271 ilçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil olmak üzere toplam 867 yurtta 1 milyondan fazla yatak kapasitesine ulaşıldığını aktardı. Ayrıca yapımı devam eden, ihale ve proje aşamasında bulunan 106 yeni yurt yatırımıyla kapasitenin daha da yukarı taşınacağı müjdelendi.
Burs, Kredi ve Ücretsiz Beslenme Desteği
Öğrencilere sağlanan maddi ve sosyal imkânlara da değinen Bak, 1 milyon 518 bin 166 gence burs veya öğrenim kredisi verildiğini hatırlattı. Yurtlarda kalan öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin ücretsiz sunulduğunu vurgulayan Bakan, yaz döneminde uygulanan Seyahatsever projesi kapsamında ise 623 bin 470 gencin yurtlarda ücretsiz konakladığını belirtti.