"Filmekimi", 15. kez sinemaseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "Filmekimi", 7 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.İKSV'den yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "Filmekimi", 7 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, 15 yıldır aralıksız devam eden "Filmekimi", dünya festivallerinde gösterilen, ödüller alan, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çeken yeni yapımları meraklılarına sunacak.

Geçen yıl 6 kentte yaklaşık 75 bin sinemasevere ulaşan "Filmekimi"nin, bu yılki İstanbul gösterimleri Beyoğlu, Atlas, Kadıköy Rexx Sineması ve Nişantaşı City's Cinemaximum'da yapılacak.

İstanbul dışı gösterimlerine 2011'de başlayan "Filmekimi", 7-9 Ekim'de Ankara'da, 13-16 Ekim'de İzmir'de, 21-23 Ekim'de Bursa ve Eskişehir'de olacak.

Filmekimi programında, Altın Palmiyeli Ken Loach, Cannes Film Festivali'nde "Büyük Ödül"ü kazanan Xavier Dolan, Oscarlı Asghar Farhadi ile Jim Jarmusch, Park Chan-wook, Paul Verhoeven, Todd Solondz ve Pedro Almodovar gibi birçok yönetmenin filmi yer alacak.

"Filmekimi"nin İstanbul gösterimleri, 16 Ekim'de sona erecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Türk Yıldızları bu sefer Karaman'da nefesleri kesti
Ankara 19 Mayıs'a 3 dev isimle hazırlanıyor
Kızılcahamam'daki Tarihi Mahkemeağcin Yer Altı Şehri Göz Kamaştırıyor
Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılı Sinema Sektörü Desteklerini Açıkladı