Filistinli işadamı Azzam Maraka'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu sevgi ve hayranlık, İsrail polisiyle başını derde soktu.
"ASLA KALDIRMAYACAĞIM"
Filistinli işadamına, süpermarketinin camlarını kapladığı Erdoğan'ın büyük boy posterleri; market ve lokantasının üzerine, caddeye astığı Türk bayrakları nedeniyle sürekli ceza kesiliyor, işyeri kapatılmakla tehdit ediliyor. Maraka ise bu tehditlere aldırmıyor ve "Resimleri asla kaldırmayacağım... İstedikleri kadar ceza kessinler. Ben buraya Bin Ladin'in mi resimlerini astım? Bibi'nin, Barak'ın resimlerini assaydım ceza mı yazacaklardı? Erdoğan benim kahramanım... İşyerimi bile kapatsalar, bu kez Erdoğan'ın resimlerini dükkanımın önündeki yolların üzerine döşerim" dedi.
TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLÜ
Maraka'nın supermarketi ve lokantası, Doğu Kudüs'ün tam merkezinde, Şeyh Cerrah mahallesinde, Ebu Ubeyda caddesinin başındaki El Nuzha binasının giriş katında yer alıyor. Gelip geçenlerin, turistlerin yoğun olduğu alandaki işyerlerinin adı Ebu El-İz (İz'in Babası-İz, Maraka'nın ilk oğlunun adı) iken, Erdoğan'ın Davos'tan başlayarak, Filistinliler'e ve Filistin davasına yaklaşımı, Azzam Maraka'nın bu adı "Ebu El İz Erdoğan" a (İz Erdoğan'ın Babası) çevirmesine neden olmuş.
Maraka, Erdoğan'ın çeşitli resimlerini büyütüp camlara asmakla kalmamış; aynı zamanda işyerinin içindeki dolaplar, kasanın etrafı Erdoğan resimleri, Türk bayraklarıyla süslü. Supermarketin küçük kartları, sipariş fişlerinin üzerinde de Erdoğan'ın resimleri var.