Erdoğan Atina gezisini iptal etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Yunanistan'a yapacağı geziyle ilgili Yunan kaynaklarından gelen iddilara göre Başbakan'ın geziyi iptal ettiği söylendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün gerçekleştirdiği Edirne programında aşırı sıcaktan etkilendiği, çok önemli bir rahatsızlığının olmadığı ancak dinlenmesi gerektiği için Atina ziyaretini ve bugün İzmir'deki bazı programlarını iptal ettiği öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu akşam Atina'da Akropolis Müzesi'nin açılışına katılması planlanan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i telefonla arayarak, küçük bir rahatsızlık geçirdiğini ve açılışa katılamayacağını bildirdi.

Karamalis'in, Erdoğan'ı anlayışla karşıladığı ve kendisine ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, dün Edirne programında aşırı sıcaktan etkilendiği, çok önemli bir rahatsızlığının olmadığı ancak dinlenmesi gerektiği için Atina'da ziyaretini ve bugün İzmir'de gerçekleştireceği bazı programları iptal ettiği belirtildi.

Erdoğan'ın rahatsızlığı dolayısıyla AK Parti İzmir İl Kongresi'ndeki konuşmasını da planlanandan kısa tutacağı ifade edildi.

Yunanistan Başbakanlık Basın Bürosu, Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i telefonla arayarak, sağlık nedenleriyle Atina'ya gelemeyeceğini söylediğini duyurdu.

Başbakanlık açıklamasında, Erdoğan'ın Karamanlis'e açılışa katılamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ve yakın bir zamanda Atina'yı ziyaret ederek, Akropolis Müzesi'ni birlikte gezmeyi umduğunu ifade ettiği belirtildi.AA

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN