DSP'nin olağanüstü kurultayı gergin geçti. 16 adayın yarışa girdiği ancak 7'sinin sandıkta yarıştığı kurultayda Rahşan Ecevit'in desteklediği Yalçın seçimi kaybetti. Partinin yeni lideri Masum Türker oldu..
DSP'nİn olağanüstü kurultayı Büyük Anadolu Otel'de dün yapıldı. Salonda Atatürk ve Ecevit'in posterleri ile Türk ve DSP bayraklarının dışında pankart yer almadı. Kurucu genel başkan Rahşan Ecevit salona geldiğinde alkışlarla karşılanırken, 'Ecevitler neredeyse biz oradayız' sloganları atıldı. Ecevit'in yanına gelen tek aday onun desteklediği isim Alemdar Yalçın oldu.
Bölünme sinyali
Kurultay'daki gerilim 'Parti içindeki bölünme' yi gündeme getirdi. Genel başkanlık için 16 aday başvurdu. Ancak 9 aday çekildi. Sait Kekeç, Serdar Savaş, Zeki Sezer, Masum Türker, Musa Abay, Alemdar Yalçın, Tayfun İçli yarışmaya girdi.
Yeni başkan Türker
Zeki Sezer konuşmasında 'Partinin varlığını sürekli başka bir partinin yedeğinde görenler var ne yazık ki. İşte bu nedenle parti bir yerlere gidebilir diye beni çağırdınız, buna kayıtsız kalamazdım' dedi.
Masum Türker, 'Bana vereceğiniz oylarla genel başkan değil başbakan seçeceksiniz' diye konuştu. Alemdar Yalçın ise 'Ecevit'in yanında bir asker gibi çalıştım. Eski genel başkanım burada. Kendimi partiye adadım' dedi.
Birinci turda Türker 363, Sezer 357 , Yalçın ise 87 oy aldı. İkinci turda Serdar Savaş adaylıktan çekildi. Sezer 380, Türker 415, Yalçın 38 oy aldı. Üçüncü tur oylamasında 834 oyun 431'ini alan Masum Türker, partinin yeni lideri oldu.