DP Genel Başkanı Uysal, bir maaşını koronavirüsle mücadele için bağışlayacak

ANKARA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir aylık milletvekili maaşını koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılmak üzere bağışlayacağını...

ANKARA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir aylık milletvekili maaşını koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılmak üzere bağışlayacağını açıkladı.

Afyonkarahisar Milletvekili Uysal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, büyük travmalar, yıkımlar sonrasında ortaya çıkan kuşatıcı ve kapsayıcı iklimi, hem karşı karşıya kalınan krizi yönetmek hem de birikmiş problemleri çözebilmek için bir "yaratıcı yıkım" dinamiğine dönüştürmesi gerektiğini belirtti.

Böyle bir süreçte, siyasetin aldığı kararların toplumsal karşılığının yüksek olması için özellikle siyasi liderler ve yüksek devlet yöneticilerinin kendi yapmadığı hiçbir tedbir ve fedakarlığı vatandaşlardan istememesi gerektiğini kaydeden Uysal, "Bu anlayış içerisinde ister TBMM uhdesinde ister Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin oluşturacağı bir fonda koronavirüs salgınıyla mücadele amacıyla öncülük yaparak 1 milletvekili maaşımı bağışlamak istiyorum." ifadesini kullandı.

Politika Haberleri

’Altılı Masa’nın 2 genel başkanı partilerine veda etti
İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu
Meral Akşener'den veda konuşması: Bedeli ben ödedim, hesabı siz tutacaksınız
CHP Teklifi Verdi: Asgari Ücrete 3 Ayda Bir Zam Olsun
AK Partili İsim İsyan Etti: Belediyeler Borç Batağında