Doğu Perinçek'in Emniyetçisi

Perinçek'in Ulusal Kanal'da program yaptırmak istediği polisin bağlantıları....

İşkence ve rüşvet iddiaları ile gündeme gelen eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Ergenekon terör örgütü üyeleri ile bağlantıları teker teker gün yüzüne çıkıyor.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in, Adil Serdar Saçan'ı 2007 genel seçimlerinde İşçi Partisi'nden (İP) milletvekili adayı yapmayı planladığı öğrenildi.

Saçan, vekillik teklifini yalanlamazken adaylığı kabul etmediğini savundu. Saçan'a milletvekilliği teklifinin İP üyesi eski emniyet müdürü Adnan Konutman aracılığıyla yapıldığı öğrenildi. Saçan ile İP ilişkisi sadece milletvekilliği adaylığıyla da sınırlı kalmamış. Perinçek'in, Ergenekon soruşturmasının başladığı süreçte Saçan'a Ulusal Kanal'da program yapma teklifinde de bulunduğu belirtiliyor.

Ergenekon operasyonlarını eleştirme amaçlı olduğu iddia edilen program konusunda gelen teklifi Saçan doğruluyor. Saçan ile Perinçek'in İP'i arasındaki ilişki Doğu Perinçek'in ev ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen "Milli Anayasa Bildirgesi"ne de yansımış. Bildirgenin altında Saçan'ın da imzası bulunuyor. Saçan'ın ortaya çıkan anayasa bildirgesinden de haberdar olduğu fakat isminin habersiz olarak yazıldığını savunduğu belirtiliyor.

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN