Diyarbakır'da plakaya kürtçe ayar

Diyarbakır'da bazı plakalar Kürtçe'de öyle anlamlar taşıyor ki sahipleri çok pişman. İşte Diyarbakır'da ilginç plaka öyküsü;

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği plaka serisi 'G' harfine gelince sıkıntı başladı.

Sıkıntının kaynağı ise 'GA', 'GU' ve 'GI' gibi harf gruplarının anlamları. Çünkü 'GA' Kürtçe'de 'Öküz', 'GU' 'Dışkı', GI ise Zazaca'da yine 'Dışkı' anlamına geliyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Plakalarına bu harf grupları gelenler önce Trafik Şubesi'ne başvurarak plakaları değiştirmek veya iptal etmek istediklerini iletti. Sonuç alınamayınca devreye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu girdi. Ensarioğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile görüşerek vatandaşların sıkıntısını dile getirdi ve çözüm bulunması yönünde talepte bulundu.

Bölge halkının hassasiyetini değerlendiren Sağlam, Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşerek bu harf gruplarında plaka verilmesinin durdurulmasını sağladı. Sağlam, itiraz halinde verilen plakaların değiştirileceğini bildirdi.

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN