Diyanet, 4500 Kur'an öğreticisi alacak

Diyanet 4 bin 500 kadın Kur'an Kursu öğreticisi, 90 imam hatip ve 10 müezzin alacak.

Başkanlık, internet sitesinde, Kur'an kurslarındaki öğretici ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşmeli kadın Kur'an Kursu öğreticisi alacağını duyurdu.

Alınacak öğreticilerin kısmi zamanlı, geçici Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış olanlar arasından seçileceği bildirildi.

İlahiyat Fakültesi, ilahiyat ön lisans, hafızlık belgesine sahip imam hatip lisesi veya imam hatip lisesi mezunu olma şartının arandığı duyuruda, adayların en fazla 2 il tercihinde bulunabileceği kaydedildi.

Adaylar müracaatlarını, 18 Aralık Salı gününe kadar www.diyanet.gov.tr adresinden yapabilecekler.

Bilgisayar ortamında illere yerleştirilecek adayların, il içerisindeki görev yerleri müftülüklerce belirlenecek. Postayla yapılan müracaatlar ise kabul edilmeyecek.

Yerleştirme işlemleri sonunda, herhangi bir sebeple adayların başka bir ile nakil talepleri karşılanmayacak.

Diyanet, Ankara'da 343 İstanbul'da 407, İzmir'de ise 148 olmak üzere toplam 4 bin 500 sözleşmeli kadın alacak.

İMAM HATİP VE MÜEZZİN KAYYIM ALIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı, ayrıca taşra teşkilatında boş bulunan kadrolar için de açıktan atama ile 90 imam hatip ve 10 müezzin kayyım istihdam edecek.
Adaylar, 13 Aralık Perşembe gününe kadar İl müftülüklerine başvuruda bulunabilecekler.

Müracaatların ardından 25 Aralık Salı günü Ankara Müftülüğü hizmet binasında sınav yapılacak. Sınavda imam hatiplik için Kur'an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh, Siyer, Ahlak ve Hitabet, müezzin kayyımlık için ise, Kur'an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh, Ezan ve İkamet konularından sorular sorulacak.

En fazla 5 il tercih edebilecek adaylar, ayrıca Başkanlıkça uygun görülecek yerlere de atanabilecekler.
AA

Türkiye Haberleri

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ
POLİSLİĞE GERİ DÖNECEKLER
Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Nisan'da Sona Eriyor
İletişim Başkanlığı'ndan "İsrail'e İşgal Tehdidi" İddialarına Yalanlama: Eski Görüntülerle Manipülasyon!