Davutoğlu toplantıya başkanlık edecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM 68. Genel Kurulu kapsamında yarın düzenlenecek Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na başkanlık edecek

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
Sayın Bakanımız, BM 68. Genel Kurulu marjında 25 Eylül 2013 tarihinde New York’ta düzenlenecek CICA/AİGK (Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı) Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı’na başkanlık edecektir. Anılan toplantı, üye devletler için CICA sürecindeki gelişmeleri gözden geçirmeye ve sürecin daha da ilerletilmesi yol ve imkanlarını ele almaya önemli bir fırsat oluşturacaktır.

Türkiye, Haziran 2010’da İstanbul’da gerçekleştirilen CICA Üçüncü Zirvesinde Dönem Başkanlığını iki yıllık bir süre için üstlenmişti. Türkiye’nin Dönem Başkanlığı bilahare üye devletler tarafından 2014 ortasına kadar olmak üzere iki yıllık bir süre için daha uzatılmıştır. Çin Halk Cumhuriyeti, Mayıs 2014’te evsahipliği yapacağı CICA Dördüncü Zirvesinde Dönem Başkanlığını üstlenecektir.

Halen 24 üye ülke, 9 gözlemci ülke ve 4 gözlemci uluslararası kuruluşun bulunduğu CICA hakkında bilgilere aşağıda kayıtlı internet sitelerinden ulaşılabilmektedir:

Sekretarya: http://www.s-cica.org/
Türk Dönem Başkanlığı: http://www.cicaistanbul.org/default.en.mfa

memleket.com.tr

Dünya Haberleri

EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ
İSVEÇ TÜRKİYE'YLE KARIŞTI!
TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ
TÜRKİYE'DEN KORKAN YUNAN FRANSA'YA SARILDI
Macaristan'da Orban Devri Kapandı: Fidesz'de Yeni Dönem Başlıyor