Davutoğlu: Teknoloji ihracatında 2023 hedefimiz...

Başbakan Davutoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'deki İnovasyon Haftası Etkinliği'nde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Temel bilimlerde gelişmemiş ülke, teknoloji geliştiremez. İnovasyonun 1. aşaması yetkin, özgün bilimsel bilgi

- Maalesef üniversitelerimizin temel bilim alanları yeterli değil. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum, üniversitelerimize bu alanda destek verin.

- Tabii buralardan yeni çıkacak tezleri AR-GE merkezlerinde de hayata geçirmemiz gerekiyor. Bundan sonra AR-GE yatırımlarını arttıracağız. Üretilen fikirleri teknolojiye döndürecek zincirleri kuracağız. Şuan 59 Teknoparkımız var.

- Atılacak tüm adımlarda her zaman yanınızda olacağız. Yeterki yeni ürünleri ortaya çıkartalım. Üniversitelerde ticarileşmenin önünü açmamız gerekiyor.

- Şu anda 41'i aktif 59 teknoparkımız var, Ar-Ge yatırımımız 3,3 milyardan 13 milyara çıktı

- Yüksek teknolojili ürünlerin ithalatımızdaki payında yaşanan dengesizliğin değişmesi gerekiyor. Çünkü böyle olduğu sürece siz inovasyonu gerçekleştirmemişsiniz demektir.

- 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmamız için içeride katkısı yüksek bir alana geçmemiz gerekiyor. Biz göreve geldiğimizde ihracatımızın geneli düşük maliyetli mallara yönelikti.

- 2023 hedefimiz, yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatımızdaki payını yüzde 15'e çıkarmak.

- Küresel rekabette 45'inci, inovasyonda 54'üncüyüz. İlk 10'a gireceksek yeni bir sıçrama yapmamız lazım.

 

Türkiye Haberleri

BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN
İFŞA YASAKLANDI
TAPUDA AVUKAT ZORUNLULUĞU
2. KEZ YAPANIN EHLİYETİNE EL KONULACAK