Davutoğlu: Kılıçdaroğlu mirasyedilik yapacak!

Başbakan Davutoğlu: Kendisi şimdiden miras yemeye hazır mirasyedi gibi. Bizim 12 yılda biriktirdiğimiz bütün rezervi Kılıçdaroğlu 4 ayda tüketmek istiyor...

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş Konfederasyonunu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarı olarak 12 yılı aşkın sürede hep uzun dönemli, istikrar içinde işçilerin ve emekçilerin hak ve hukuklarının sağlam bir zeminde gerçekleşmesine öncelik verdiklerini vurgulayan Davutoğlu, kısa dönemli popülist uygulamalardan kaçındıklarını bildirdi.

"Kimin cebinden veriyorsun?"

Davutoğlu, "90'lı yılları siyasetin en önemli simgesel temsilcilerinden biri olan Kılıçdaroğlu, o günkü SSK Genel Müdürü olarak, o günkü politikaların mesulü olan birisi, bugün çok rahat bir şekilde halka dönüp 'size iki maaş vereceğim, bunu da noterlikten tasdik'. Verirsin de, kimin cebinden veriyorsun? Nasıl veriyorsun?" diye sordu.

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Tabii sayın Kılıçdaroğlu için çok kolay. O vereceği paraları, Hazinede, Türkiye'nin rezervinde biriken paraları o biriktirmedi. Kendisini şimdiden miras yemeye hazır bir mirasyedi şeyinde... Biz bu ülkenin kaygısıyla büyümüş, bu ülkenin her türlü kaynağını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan 12 yıllık iktidar sonrasında biriktirdiğimiz bütün rezervleri, Kılıçdaroğlu gelip 4 ayda tüketmek istiyor. Aynı 90'lı yıllarda olduğu gibi karşılıksız popülist politikalar talep ediyor."

Hükümeti kurar kurmaz iş güvenliği konusunu ele aldıklarını belirten Davutoğlu, Meclis takvimi içerisinde de sürecin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde iş güvenliğine ilişkin yasanın Meclis'ten çıkacağını bildirdi.

KILIÇDAROĞLU NE VAAD ETMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, emeklilere noter onaylı 4 maddelik taahhüdü: Bir taahhütname hazırladım. Noterden. Okuyorum: 4 maddelik. Bir, tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş verilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını, 1 ay içinde sağlanmasını, İki, emekliye her yıl Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye verilmesine, Üç, Başbakanlık lık görevinde bulunduğum her yıl, emeklilere yıllık 2 maaş ikramiye verilmesine, Dört, emekliye verilen ikramiye müjdesine karşı kara propaganda yapmak isteyenlere karşı şimdiden ilan ediyorum ki bu sözümü tutmazsan başbakanlıktan ve genel başkanlıktan istifa ederek siyaseti bırakacağım."

 

Türkiye Haberleri

Ekmek Tüketiminde Dünya Şampiyonu: Türkiye!
Hakkari'de son depremler 7 büyüklüğünde depreme işaret ediyor