Darbeciler Akıncı'da "bildiri" provası yapmış

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında örgüt mensubu askerlerin sözde darbe bildirisini okumak için Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yaptıkları provaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında örgüt mensubu askerlerin sözde darbe bildirisini okumak için Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yaptıkları provaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma dosyasına giren görüntülerde, Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında, sözde darbe bildirisinin okunması için askerler tarafından, Genelkurmay Başkanlığı makam forsu ve Türk bayrağı ile bir kürsünün bulunduğu alanın oluşturulduğu görülüyor.

Alanda görüntü çekilerek prova yapılıyor. İlk provayı sivil kıyafetli bir erbaş, kendisini kayda alan komutanına kürsüden tekmil vererek gerçekleştiriyor.

Daha sonra rütbeli bir asker de prova amaçlı kürsüye geliyor. Kamera karşısına geçen asker, sözde darbe bildirisini okuyor.

AA

Türkiye Haberleri

O PARAYI SAKIN ÖDEMEYİN
HAVALİMANI DOLUP TAŞIYOR
Yoshinori Moriwaki’den Marmara Uyarısı: Büyük Deprem Bekliyorum
KONYA ÖRNEK OLDU TÜM TÜRKİYE'YE YAYILDI
5,1 MİLYAR TL HARCANACAK