Bertone Aston Martin Rapide'i uzattı

Bertone Aston Martin Rapide'i uzattı

 

İtalyan tasarım şirketi Bertone Cenevre Otomobil Fuarı'nda, Aston Martin Rapide spor otomobilinin steyşın benzeri tek seferlik bir versiyonunu tanıtacak.

Bertone dört kapılı sedanı uzatarak daha ferah bir kabin yaratmış ve bagaj alanını büyütmüş.

Aston Martin Rapide Bertone bir İngiliz otomobil koleksiyoncusu için yapılmış.

Otomobil Rapide'deki 480 bg'lik 6,0 litrelik V12 motoru kullanıyor. Kabindeki iki arka koltuk katlanabiliyor ve elektrikli kayar kapaklarla gizlenerek, düz bir yükleme alanı oluşturabiliyor.

Bertone ismi verilmeyen koleksiyoncunun el yapımı model için ne kadar para ödediğini söylemedi.

Cenevre'de Bertone ayrıca ilk olarak 2004'de Aston Martin Vanquish'i kullanarak yaptığı Aston Martin Jet 2 Shooting Brake'in güncellenmiş bir versiyonunu da sergileyecek. Güncellenmiş otomobil Bertone'nin sahibi, vefat etmiş olan Nuccio Bertone'in eşi Lilli Bertone için yapılmış.

Bu yıl Bertone ile Aston Martin arasındaki işbirliğinin 60. yılını temsil ediyor.

1953'te Bertone Aston Martin DB2/4'ü temel alan iki tek seferlik araç yapmıştı: Bir “barchetta” iki kişilik roadster yarış otomobili ve bir de 2+2 üstü açılır otomobil.

Otomobil Haberleri

Volkswagen’de Radikal Dönüşüm: 1 Milyon Araçlık Kapasite Azaltılıyor
Golf GTI ve i20 N’e Rus Rakip Ama Projede! Lada Samara Sport Sanalla Geri Döndü
Ayda 54 Bin Liraya Yerli Otomobil! İsteyene 48 Ay Vade
BYD Fabrika Arıyor
200 MİLYAR LİRAMIZ SİSTEMDE